Luca Maronis italienske favorit 93-95 point
Med denne smagekasse og fuldendte aften i selskab med vinhuset Vini
Dindo, får du og dine gæster en fantastisk oplevelse af det
autentiske Norditalien nærmere bestemt Veneto, der er kendt for de
kraftige Amaroner, Gardasøen og ikke mindst det smukke Venedig.
Den kendte vin dommer og skribent Luca Maroni har givet disse vine
mellem 93 og 95 point og vi er helt enige – det er konge vine med
alt det, man forventer af de bedste huse fra området.
Vini Dindo Barisol Bianco - Helt fantastisk vin, hvor pris og
kvalitet I den grad hænger sammen. Sjov hvidvin lavet på blå druer,
man kan kalde det en hvid Valpolicella – lavet på samme druer som
denne.
Sprød, saftig, eksotisk med toner af citrus, æble, fersken,
vandmelon og passionsfrugt, samtidig med stor fylde. Fantastisk
dejlig aperitif, lækker til krydrede tapas, skinke m. melon,
græskarsuppe, hvid fisk med kraftig tilbehør.
nyd denne vin ved 7 grader og nyd denne lækreste hvidvin du længe
har smagt.
Vini Dindo Valpolicella - er en supersælger fra området. Den er
lavet på en flot blend, som består af de klassiske druer fra
Veneto. Corvina, Corvione, Rondinella og Molinara er de 4
druesorter, som er blevet brugt i denne saftige sag. Det giver en
meget frisk Valpolicella, som du kan nyde nu og her. Druerne
plukkes, når de har opnået den optimale modenhed. Det gør, at de
kraftige frugt og saftnoter bliver bevaret. Du vil opleve, at du
får toner i retning af hindbær og solbær, der sammen med syren
giver en frisk vin, som ikke er for ting i glasset.
Den er lagret få måneder på ståltank og ikke på træ, hvilket er med
til at bevare den friskhed, som ikke ellers er der. Det høje
indhold af Molinara gør ligeledes farven lidt lys, men smagen er
stadig ret mørk og kraftig. Nyd den sammen med pastaretter med.
tomat, barbecue-marineret svinekød, klassisk grillmad eller
klassisk grydestegt kylling.
Vinen her nydes bedst ved 15 til 18 grader.
Vini Dindo Barisol Rosso - Helt fantastisk vin, hvor pris og
kvalitet i den grad hænger sammen. Druerne høstes lidt tidligere
end druerne til Dindos andre vine for at give vinen mere struktur
og mindre sødme, men den har stadig den lækre saftige stil med
noter af nødder og tørret frugt, som kendetegner alle husets vine.
Dette opnår den ved, at druerne tørres i ca. 25 dage. Vinen er
spækket med fede brombær, solbær, kirsebær og lidt noter af rosin,
blandet med syrlige hasselnødder.
Perfekt ledsager til kronvildt, julemaden eller lettere blå oste.
Vi anbefaler, at flasken åbnes en time før og nydes ved 15
grader.
Vini Dindo Valpolicella Ripasso Superior - Druerne til denne
Ripasso er først høstet helt henne i oktober, hvilket er med til at
tilføre vinen ekstra fylde og sødme. Efter maceration v. lave
temperatuer, som tilfører vinen ekstra friskhed, finesse og fylde,
lagres den på ståltank indtil marts, hvor fornyet gæring finder
sted på skallerne fra Amarone-produktionen. Herefter lagrer vinen
12 mdr. på ståltank og store brugte ege-fade, inden den tappes og
frigives.
Åbnes en time før og drikkes ved små 17 grader for at have det
lækreste resultat.
Vini Dindo Bianco & Rosé Spumante – Disse to lækre mousserende vine
fuldender en perfekt aften med gode venner eller familie og du kan
med fordel servere Rosé Spumante som aperitif, når gæsterne
ankommer og gerne suppleret med små lækre snacks som nødder,
saltede mandler, ostestykker, pesto og selvfølgelig et godt
Foccacia brød gerne med rosmarin. I smagen er det granatæble og
citrusfrugt der dominerer og de fine perler føles godt i munden og
giver vinen en kompleksitet og fylde samt lang og vedvarende smag
og eftersmag.
Bianco spumante kan du med fordel anvende til en lækker forret med
laks, lynstegt tun (gerne rullet i sesamfrø og med Terriyaki
sauce), skaldyr eller kammuslinger stegt hårdt på panden med lidt
olie ved høj varme så den karameliserer let og giver sødme til den
fine syre i vinen. Et godt alternativ er altid blinis med
stenbiderrogn (når det er sæson for dette), rødløg og creme
fraiche.
Begge mousserende vine serveres ved 6-8 grader